Klatring og buldring er fantastisk trening som ikke føles som trening fordi det er supergøy! Stor fare for å bli hekta!

BULDRING

Buldring er den enkleste og reneste formen for klatring. Inne klatrer man uten tau i trygg høyde over tjukkasmadrasser. Man klatrer kortere enn med tau. Det er desto mer fokus på hver bevegelse, som gjør at man forbedrer teknikken raskt. Man kan ta i hardere og dermed trener man maksstyrke. Buldring har elementer av sprint og akrobatikk og er en av de mest populære og den desidert mest sosiale grenen av klatring!

For å buldre er det bare å komme, leie et par klatresko, og du er i gang. På Nybegynnerkurs buldring lærer du det grunnleggende om buldring og teknikk, og får med deg tips og tricks du kan ta med deg videre i egentreningen. Anbefales! Vi har også Teknikkurs, både for nybegynnere og viderekomne.

TOPPTAU

Ved klatring på topptau går tauet fra klatreren opp til et toppfeste og ned til sikreren. Klatreren klatrer altså på nesten stramt tau, og vil derfor ikke falle langt men bare bli hengende i tauet.

Alle kan klatre på topptau hos oss. Men vi stiller krav for å sikre på topptau. Se våre regler.

Nybegynnerkurs klatring lærer du å alt du trenger for å klatre og sikre på egenhånd på topptau. Deretter kan du ta topptauprøven og få Topptaukort.

For å prøve å klatre på topptau kan man melde seg på tilbudet Prøv klatring! eller leie instruktør.

LED

_MG_3582

Ved klatring på led går tauet derimot ikke via et toppfeste. Klatreren har tauet med fra bakken og klipper det inn på mellomforankringer, altså slynger med karabinere, som henger med jevne mellomrom på vei opp ruta (se bildet). Hvis klatreren er over siste mellomforankring når han faller, vil han falle ned til siste mellomforankring og litt til før tauet tar. Litt større fare for skrubbsår altså, men likevel helt trygt etter god opplæring.

Alle har lov til å klatre på led hos oss, men vi anbefaler opplæring. For å sikre på led stiller vi krav. Se våre regler.

For å lære å klatre og sikre på led er det Ledkurs som gjelder. Du lærer alt du trenger for å ta ledprøven og få Ledkort (tidl. Brattkort).

KOM MED DINE FOLK!

Vi tar imot alle typer grupper så mange ganger dere vil, og spesialtilpasser gjerne events.

→ Grupper & Events