Treningsgrupper for voksne

Vi har Taugrupper og  Buldregrupper for klatrere på alle nivåer. Treningsgrupper er en super måte å finne nye klatrevenner på, i tillegg til at du blir en bedre klatrer.

Lengde

4 ganger 2 timer hver gang. Samme tid og dag hver uke.

Pris NOK 790,- 
NB! Inngang og eventuelt leie av utstyr kommer i tillegg. (Bruk gjerne Klatreverkets inngangskort om du har det.)

Taugrupper - 2 nivåer

Du må være fylt 18 år. Deltakerne har ansvar for sikkerheten selv. (Unntak er når instruktøren klart og tydelig midlertidig overtar ansvaret under falltrening eller trening på dynamisk sikring ol.) Taugruppene er alltid på Klatreverket Torshov.

Nybegynner eller omstart

Du trenger ikke Topptaukort for å bli med i treningsgruppa, men du må være gira på å ta Topptau-prøven fort!

Erfaringen vår tilsier at mange kommer til topp på 5-ere etter 4 uker med trening. Fokus på treningen er å jobbe med klatreteknikk. Treningen blir tilpasset nivået til alle som deltar. 

Erfaren

Du må ha sertifiseringen Brattkort for å delta i den erfarne treningsgruppa.

Om ambisjonen er at du skal til topps på 6-erne og «lukte» på 7-erne, anbefaler vi egentrening i tillegg til treningsgruppa.  Fokus på trening er samspillet mellom selve klatringen og tauarbeidet – når og hvordan du skal klippe inn tauet. I tillegg lærer du klatreteknikk og du får du tips om styrketrening og hvordan du kan trene selv. 

Buldregrupper - 3 nivåer

Du må være 15 år. Du trenger ikke nybegynnerkurs for å delta, men du bør ha prøvd deg i en buldrevegg før du deltar i en treningsgruppe. Skal du delta på middels eller avansert nivå, bør du ha buldret en stund. Vi har trening på:

Nybegynner

Kom til topps på buldre merket med grønn tape. Skal du komme til topps på de grønne, kreves det litt styrke og full fokus på føttene. Denne gruppa passer veldig bra om du nettopp har gått nybegynnerkurs i buldring og og har lyst til å lære grunnleggende teknikk på en sosial måte.

Middels

Vil du til topps på middels vanskelige buldere (blå og gule) er dette gruppa for deg. Du vil få ekspandert verktøyskassen din, og lære om mer avanserte konsepter som ‘tension’ og ‘opposisjon’. I tillegg er kroppsposisjonering og dynamikk sentralt. Du får med deg masse praktisk erfaring og kanskje noen nye klatrekompiser?

Avansert

Når du klarer mange av de gule men det er bråstopp på de røde, er dette gruppa for deg. Skal du til topps på de røde, kreves det konsistent trening over lengre perioder. Instruktørene ser på klatreteknikken din, og gir skreddersydd tips til egentreningen som tar deg videre. Du vil også bli bedre på å lese buldre i en praktisk setting.

Trening på dagtid

Du må være fylt 18 år. Treningsgruppa er åpen for alle nivåer, men du bør ha erfaring med å sikre andre og ha Topptaukort eller Brattkort. Om det er mange år siden du sikret sist, får du en oppfrisking. Gruppa holder til på Klatreverket Torshov.

Gruppa blir ikke delt inn i nivåer. Instruktøren er en “allrounder” med mye erfaring i tauklatring.

Vi setter igang etter påskeferien i de tidene som passer best for flest – mandag og fredag.

Utsolgt?

Om det er utsolgt der du helst vil gå, kan du sette deg på interesseliste. Da får du epost når flere treningsgrupper settes opp eller om plasser blir ledig. 

Interesseliste tau

Interesseliste buldring

Interesseliste dagtid

Avbestilling og betingelser

Det er full refusjon ved avbestilling 7 dager før oppstart. Frem til 1 dag før oppstart får du 50% rabatt på treningsgrupper for voksne (ikke refusjon). Ved manglende oppmøte og ingen avbestilling, er det ingen rabatter eller refusjon. Avbestilling må meldes skriftlig her >

Instruktørene

Våre trenere hjelper deg å ta klatringen til neste nivå! Norges klatreforbund sin trenerløype er en godt innarbeidet instruktørutdanning. På Klatreverket har alle instruktører med lederansvar lang erfaring i å holde klatrekurs og de har utdanning i samsvar med NKF trenerløype.