Jobb på Klatreverket i Oslo

Mange ansatte har den mest perfekte deltidsjobben en klatrende student kan ha. Det er ok lønn, fri inngang på alle sentrene til Klatreverket og bra priser i Klatresjappa på klatreutstyr. 

Klatreverket har 3 sentralt beliggende sentre i Oslo. Du kan jobbe på alle 3.

Du må ha klatring eller friluftsliv som lidenskap. Mange oppgaver krever ulike  sertifiseringer. Klatreverket er en servicebedrift så du må like å jobbe med folk. 

Klatreinstruktør

Vi arrangerer rundt 220 kurs i året og vi har 20 treningsgrupper for ungdom hver uke. Alt dette skjer fra 15.30 og utover kvelden eller i helgene.

Skal du instruere må du være sertifisert klatreinstruktør inne eller ha en høyere sertifisering. Om du allerede er sertifisert instruktør eller om du ønsker å bli det, fyller du ut dette jobbsøker skjemaet. Vi arrangerer Klatreinstruktør-kurs, så du kan sertifisere deg. Disse er åpne for alle, og du er ikke garantert jobb selv om kurset arrangeres her hos oss.

Om du sender inn en søknad, blir den liggende hos oss så lenge du ønsker. Det betyr at om du ikke får jobb på første forsøk, kan det hende vi tar kontakt på et senere tidspunkt.

Jobb i resepsjonen

Vi har åpent fra 7 til 23 så det er mange vakter som skal fylles på alle tre sentere. Resepsjonen bemannes i turnus både på dagtid, kveldstid og i helgene.

Av formelle krav må du ha fylt 18 år fordi du skal ta imot betaling. De fleste som jobber i resepsjonen er også instruktører og alle er klatrere. Det er små butikker med klatreutstyr på hvert senter og du må kunne gi kunder råd og veiledning. 

Om du kun vil jobbe i resepsjonen på ett av sentrene og se an det med å være instruktør, sender du en epost >

Klatrevakt

På Torshov har vi Klatrevakt som følger med på og rettleder de besøkende i sikkerhet.

De passer på at alle følger med på fallsoner, at sikring gjøres korrekt og at ingen ligger å slanger seg på tjukkasene.

Vakta holder orden i lokalene og hjelper resepsjonen i deres jobb ved behov.

For å være klatrevakt må du ha sertifiseringen «Klatreinstruktør inne» og du må like å jobbe med folk.

Ruteskruer

I skruteamet til Klatreverket er det noen som kun setter buldere, noen skrur kun tauruter og noen gjør begge deler. Teamet skrur til faste tider på hvert senter. Mer om jobb som skruer >

Vedlikehold

På alle sentrene er det behov for vedlikehold. Anleggene skal til enhver tid være sikre mht bruk av ankere. Tekniske installasjoner som automatiske topptau (autobelay) skal gjennomgår ukentlig. I tillegg er det behov for generell oppussing. Det er en forutsetning at du er klatrer og at du har brukt drill og hammer for å meste oppgavene.