Ledkurs for voksne

På kurset lærer du det som skal til for å ta Brattkortprøven. Med Brattkort kan du sikre på alle veggene i hele senteret. I «rushen» slipper du å stå i kø og vente på at en topptau-rute blir ledig. Du kan sikre over alt. Har du ledkurs, er veien til å lære klatring utendørs kort.

Du vil lære

Du lærer å sikre en klatrer på led. Mye av kurset handler om å ha kontroll på tauet og hvordan sikrer og klatrer er posisjonert i forhold til det. Hva skjer om klatreren faller? Du lærer det du trenger for å ta Brattkortprøven.

  • Skadepotensiale og sikkerhet
  • Klatring på led
  • Fall på led
  • Sikring på led
  • Sikring av fall på led
  • Intro til kunsten å gi myke fall på led

Når, hvem og hvor

Fra 15 år og eldre. Du gjør kameratsjekk helt automatisk og du er en habil sikrer på topptau. Det er ikke et absolutt krav om Topptaukort, men du skal være god nok til å bestå Topptauprøven. Dersom instruktøren vurderer sikringskompetansen som for lite tilfredstillende til å gjennomføre kurset, får du ikke fullføre kurset. Kursavgiften blir da ikke refundert.

Ledkurs på Torshov

3,5 timer. Alt nødvendig utstyr er inkludert.
KR 890,-

Interesseliste

Om det ikke finnes oppsatte kurs som passer, kan melde deg på interesselisten >
Da får du beskjed om det blir ledig plass på et kurs og når vi setter opp nye.

Avbestilling og betingelser

Det er full refusjon ved avbestilling 3 dager før oppstart (72 timer). Frem til 1 dag (24 timer) før oppstart, får du 50% rabatt på det samme kurset (ingen refusjon). Ved manglende oppmøte og ingen avbestilling, er det ingen rabatter eller refusjon. Avbestilling må meldes skriftlig til Klatreverket >

Når det er 4 deltagere eller flere, gjennomføres kurset med 1 instruktør (maks 6 deltagere). Når det er 9 deltagere eller flere, gjennomføres kurset med 2 instruktører (maks 12 deltagere). Det er full refusjon om kurs må avlyses.

Det praktiske

Klatreverket stiller med alt nødvendig klatreutstyr inkludert i prisen. Møt opp på Klatreverket i tøy som det er godt å bevege seg i. Ta med kvitteringen med QR-kode sendt til oppgitt epostadresse og mobilnummer. Det er koden som er inngangsbilletten.

Se gjerne Klatreverkets “Brattkortfilm”. Filmen viser korrekt klatring og sikring på topptau og led. Videoen er en bra forberedelse til Topptau- og Brattkortprøven. 

Vi har samlet litt informasjon om sertifiseringene til Klatreverket og til Norges Klatreforbund. Les mer >

Veien videre

Brattkortprøven tas på eget initiativ når vi har klatrevakt (kvelder og helger). Du må venter til 14 dager etter kursets slutt før du tar Brattkortprøven. Gi beskjed i resepsjonen eller til Klatrevakten om at du ønsker å ta prøven. Du må ha med en klatrepartner. Partneren må ta ordentlig(e) fall på prøven mens du sikrer. Om partneren er skeptisk til å falle ordentlig på led, kan han falle kort på led og lengre på topptau. Pris >

Når Brattkortet er i boks, kan du klatre og sikre på alle veggene på alle klatresentere i Norge. Du vil klare deg helt fint utendørs også, men det kan være smart å ta et Inne-til-ute-kurs for å lage egne toppankere og for å lære å returnere fra et toppanker. Eller om du vil opp i fjellet kan du ta et fjellklatrekurs!

Klatreverkets utekurs >

Om instruktørene

Norges klatreforbund sin trenerløype er en godt innarbeidet instruktørutdanning. På Klatreverket har alle instruktører med lederansvar lang erfaring i å holde klatrekurs og utdanning i samsvar med trenerløypa.