Nybegynnerkurs i tauklatring for voksne

For å kunne sikre venner og kolleger når du klatrer på topptau, må du ha Topptaukort. Nybegynnerkurs i klatring er første steg på veien for å bestå topptauprøven og få Topptaukort.

Du vil lære

På nybegynnerkurs i klatring lærer du å klatre og sikre trygt med topptau på en klatrevegg inne. Kurset varer i 3 timer og inneholder blant annet: 

  • Klatreutstyr – montering og kunnskap
  • Selvsjekk og kameratsjekk
  • Sikring og klatring på topptau
  • Rutiner for nedfiring
  • Sikkerhet & kommunikasjo

Når, hvem og hvor

Fra 15 år og eldre. Du kan være helt nybegynner, ung eller gammel, lett eller tung, delta alene eller sammen med venner eller kolleger! Alle kursene arrangeres på Torshov fra en til to ganger i uken i vinterhalvåret. I sommerhalvåret arrangeres ikke kursene like ofte. Da har vi nybegynnerkurs ute også >

Kurset passer også for deg som ikke har sikret på en stund og ønsker å friske opp kunnskapene dine. Om du har tatt nybegynnerkurs på Klatreverket de siste 3 årene, koster det samme kurset  KR 490,-. Ta kontakt med resepsjonen for å få rabatt!

Litt rabatt

Når du har gått på kurs hos oss, får du i 30 dager etterpå litt rabatt på utstyr. Vis kursbeviset i kassen;

  • 10% ved kjøp av sele eller sko
  • 15% ved samlet kjøp av sele, sko, taubrems, skrukarabiner, kalkpose og kalkball (gjelder ikke “selepakken” som allerede er rabattert)
  • 20% på ditt aller første klippekort (Prisen på inngang er avhengig av tid på dagen og alder).

Nå er tilbudet "2 for 1" i gang igjen.

Nå kan du kan invitere med deg en venn gratis på kurs. Kjøp en billett til full pris og få en billett til KR 1,- . Sjekk vilkårene >

Nybegynnerkurs i klatring

3 timer. Alt utstyr og inngang er inkludert i prisen.
KR 790,-

Interesseliste

Om det ikke finnes oppsatte kurs som passer, kan melde deg på interesselisten >
Da får du beskjed om det blir ledig plass på et kurs og når vi setter opp nye.

Avbestilling og betingelser

Det er full refusjon ved avbestilling 3 dager før oppstart (72 timer). Frem til 1 dag (24 timer) før oppstart, får du 50% rabatt på det samme kurset (ingen refusjon). Ved manglende oppmøte og ingen avbestilling, er det ingen rabatter eller refusjon. Avbestilling må meldes skriftlig til Klatreverket >

Når det er 4 deltagere eller flere, gjennomføres kurset med 1 instruktør (maks 6 deltagere). Når det er 9 deltagere eller flere, gjennomføres kurset med 2 instruktører. Det er full refusjon om kurs må avlyses.

Det praktiske

Klatreverket stiller med alt nødvendig klatreutstyr inkludert i prisen. Møt opp på Klatreverket i tøy som det er godt å bevege seg i. Ta med kvitteringen med QR-kode sendt til oppgitt epostadresse og mobilnummer. Det er koden som er inngangsbilletten.

Se gjerne Klatreverkets “Brattkortfilm”. Filmen viser korrekt klatring og sikring på topptau og led. Videoen er en bra forberedelse til Topptau- og Brattkortprøven. 

Vi har samlet litt informasjon om sertifiseringene til Klatreverket og til Norges Klatreforbund. Les mer >

Veien videre

På kurset lærer du det du trenger for å ta topptauprøven for å få Topptaukort. Etter kurset er det smart å trene litt på sikring. 14 dager etter kurset kan du ta prøven. Topptauprøven tas på eget initiativ. Du trenger ikke bestille tid, men si i fra til resepsjonen når du kommer, at du ønsker å ta prøven. Prøven kan tas når vi har Klatrevakt – stort sett etter 17.00 på hverdager og i helgene etter 11.00. Prisene ligger i bunn av siden Priser inngang >

Om instruktørene

Norges klatreforbund sin trenerløype er en godt innarbeidet instruktørutdanning. På Klatreverket har alle instruktører med lederansvar lang erfaring i å holde klatrekurs i samsvar med trenerløypa.