Nybegynnerkurs for barn og ungdom

For ungdom fra 4. klasse til ca 15 år.

BESKRIVELSE

På Nybegynnerkurs for ungdom får deltakerne opplæring i montering av klatreutstyret, sjekk av eget og partnerens utstyr før klatring, klatring på topptau, og sikring på topptau. Dette kurset er nødvendig for å kunne starte på Klatreverkets treningsgrupper for ungdom. Kurset gir en smakebit på om man liker klatring og det å sikret med tau. Hovedformålet med Nybegynnerkurs for ungdom er å gjøre deltakerne klar for treningsgruppen Basisgruppe for ungdom. Ungdom fra 15 år kan velge å heller ta voksent Nybegynnerkurs klatring.

Alle tre gangene på Nybegynnerkurset for ungdom må være fullført før man melder seg på en treningsgruppe. Etter endt kurs vil det som regel være et tilbud om plass på en Basisgruppe, men vi kan ikke garantere at det er plass på akkurat den dagen man vil. Om høyde og sikring på topptau er litt kjedelig kan Buldregruppe for ungdom være et bra alternativ.

Ved å fortsette på Basisgrupper vil man etterhvert få muligheten til å ta en topptaukort-test, og om man består får man et bevis på at man er en selvstendig sikrer. De aller fleste må delta en viss tid på Basisgruppe før de får Topptaukort eller Mini-Topptaukort. Hvor lang tid det tar er individuelt. Sikkerhet og modenhet til å ta selvstendig ansvar for en som klatrer høyt oppe i veggen er prioritert.

KRAV FOR Å DELTA

Man skal minst gå i 4. klasse på skolen.

PRIS

890 kr alt inkludert.

DATOER / TIDER / PÅMELDING

Kurset går én gang i uken, samme ukedag, samme starttid, 3 påfølgende uker. 2 timer første gang, 1½ time andre og tredje gang. Det er ikke kurs på røde dager eller i skoleferier (gjelder også høst- og vinterferiene). Klikk link nedenfor til påmelding for å se oppstartsdatoer for kommende kurs. Ukedagen oppstartsdatoen er på sier hvilken ukedag gruppen går på. Er oppstartsdato f.eks. en mandag, vil det si at gruppen går 3 mandager, eventuelt avbrutt av rød dag, høst- eller vinterferie.

Meld deg på >

AVBESTILLING OG BETINGELSER

Det er full refusjon ved avbestilling 3 dager før oppstart (72 timer). Frem til 1 dag før oppstart får du 50% rabatt på det samme kurset, eller 50% refusjon. Ved manglende oppmøte og ingen avbestilling, er det ingen rabatter eller refusjon. Avbestilling må meldes skriftlig på epost >

INTERESSELISTE

Skriv deg på interesselisten, så får du epost når nye Nybegynnerkurs for ungdom settes opp eller når plasser blir ledig.

KLATRING I SKOLEFERIEN

Dersom du tidligere har vært med på vår sommerskole, eller blir med på vår klatreskole i vinterferien, lærer du det samme som på nybegynnerkurs for ungdom. Da kan du starte rett på treningsgrupper for ungdom om det er plass!