Nybegynnerkurs for barn og ungdom

Nybegynnerkurset for ungdom er en introduksjon til sikring på topptau. På dette kurset er det lite klatring og mye fokus på sikring. Treningsguppene som ungdommen kan starte på etter fullført nybegynnerkurs, er stappfullt med klatring i tau og buldring. 

Om ungdommen er nysgjerrig på klatring, kan dere komme og prøve uten forkunnskap i klatring.

Nybegynnerkurset er nødvendig for å starte på Klatreverkets Basis treningsgrupper for ungdomOm ungdommen synes sikring på topptau er litt kjedelig, kan en treningsgruppe med bare buldring være et bra alternativ. 


Dere vil lære

Dere vil lære alt som må til for å kunne starte i en treningsgruppe med tauklatring for ungdom. For å kunne klatre på tau må du kunne sette på klatresele riktig, sjekke at kameratene dine har satt på sine seler riktig og du må vite hvordan du bruker sikringsutstyr.

Lengde

1. gang 2 timer Sikkerhet & kommunikasjon, sikring på topptau, montering av klatreutstyr og nedfiring
2. gang 1,5 timer Selvsjekk og kameratsjekk, øving på sikring
3. gang 1,5 timer Falltrening, øving på sikring

Kurset går én gang i uken, samme ukedag, samme starttid, 3 påfølgende uker. 

Alle tre gangene på Nybegynnerkurset for ungdom må være fullført før man melder seg på en Basis treningsgruppe. Etter endt kurs vil det som regel være et tilbud om plass på treningsgruppe, men vi kan dessverre ikke garantere det.

Når, hvem og hvor

Barn må minst gå i 4. klasse på skolen. Ungdom fra 15 år kan heller ta voksent Nybegynnerkurs klatring.

Datoene for påmelding finner du i nettbutikken. Ukedagen oppstartsdatoen er på sier hvilken ukedag gruppen går på. Er oppstartsdato f.eks. en mandag, vil det si at gruppen går 3 mandager. Kurset arrangeres på Torshov. Det er ikke kurs på dager Oslo-skolene har fri, og ofte heller ikke når det er langhelger med inneklemte dager. I så fall forskyves kurset én uke for hver gang som faller bort.

Nybegynnerkurs ungdom

3 ganger på Torshov
Totalt KR 990,-

Interesseliste

Om det er utsolgt kan du sette deg på venteliste >
Da får du epost når flere Nybegynnerkurs for ungdom settes opp eller om plasser blir ledig. 

Avbestilling og betingelser

Det er full refusjon ved avbestilling 3 dager før oppstart (72 timer). Frem til 1 dag før oppstart får du 50% rabatt på det samme kurset. Ved manglende oppmøte og ingen avbestilling, er det ingen rabatter eller refusjon. Avbestilling må meldes skriftlig her >

Det praktiske

Klatreverket stiller med alt nødvendig klatreutstyr inkludert i prisen. Ungdommen bør ha på seg treningstøy. Det kan være litt kaldt i hallen.

Etter påmelding og betaling i nettbutikken sendes billetten til oppgitt epostadresse og mobilnummer. Ta med kvitteringen med QR-kode. Det er koden som er inngangsbilletten.

Veien videre

Neste steg er å melde seg på en Basis treningsgruppe. Vi kan dessverre ikke garantere plass på treningsgruppe, men som oftest order det seg.

Instruktørene

Norges klatreforbund sin trenerløype er en godt innarbeidet instruktørutdanning. På Klatreverket har alle instruktører med lederansvar lang erfaring i å holde klatrekurs og utdanning i samsvar med trenerløypa.