Klatreinstruktør inne

Dette er instruktørkurset du trenger for å kunne jobbe som instruktør inne på klatresentre eller i klubber rundt om i landet. Vi arrangerer kurset i henhold til NKF sin kursmal.

Du vil lære

Kurset gir mulighet for å jobbe som instruktør på alle Klatreverket sine sentere. Vi har ukentlige kurs og treningsgrupper, så det er gode muligheter for deg som kan instruere på ettermiddagen og kvelden. Du lærer:

  • gi opplæring i sikring og klatring på topptau og led og til å holde NKFs grunnkurs inne
  • gi opplæring i klatring på autobelay
  • organisere klatreaktiviteter inne for personer uten topptaukort/brattkort på en trygg måte
  • ha ansvar for sikkerhet ved innendørs klatreaktivitet
  • gjennomføre topptaukort- og brattkorttest

Lengde

1. gang7 timerLørdag
2. gang9 timerSøndag

Når, hvem og hvor

Du må være minst 16 år ved kursstart og ha Brattkort registrert i brattkompetanse.no (grønn type, etter 2011). Før fylte 18 år kan man ikke ha selvstendig sikkerhetsansvar, men du kan jobbe som medinstruktør.

Du må ha minimum 12 måneders erfaring med ledklatring. Med erfaring menes at du klatrer på led minst en gang i uka. Når du leder, er det sikkert og metodisk. Du må være komfortabel med å falle selv, og med å sikre andre som faller på led.

Deltaker må også lese gjennom relevant pensum  før kurset. Pensum finner du på NKF sine nettsider >

Kravet om 10 timer praksis må gjennomføres etter kurset for endelig godkjenning av NKF. Det er mulig å søke praksisplass på Klatreverket i etterkant av kurset.

Kurset arrangeres på Torshov Klatresenter.

Klatreinstruktør inne

2 ganger på Torshov
Totalt KR 2190,-

Interesseliste

Om det ikke finnes oppsatte kurs, kan melde deg på interesselisten >
Da får du beskjed når det blir ledig plass på et kurs og når vi setter opp nye. Om det er mange interesserte setter vi opp kurs ved behov.

Avbestilling og betingelser

Det er full refusjon ved avbestilling 7 hverdager før oppstart. Ved manglende oppmøte og ingen avbestilling, er det ingen rabatter eller refusjon. Avbestilling må meldes skriftlig til Klatreverket >

Jobbe på Klatreverket?

Klatreverket ansetter nesten utelukkende sertifiserte instruktører. Vi tar jevnlig inn nye instruktører, så fyll ut søknadskjemaet om du ønsker å søke jobb.

Om instruktørene

Norges klatreforbund sin trenerløype er en godt innarbeidet instruktørutdanning. På Klatreverket har alle instruktører med lederansvar lang erfaring i å holde klatrekurs og utdanning i samsvar med trenerløypa.