Kurs i fjellklatring

Har du lyst til å klatre i Hægefjell eller til topps på Storen? Med et kurs i fjellklatring er du et steg nærmere å oppfylle drømmen. Etter gjennomført kurs kan du legge egne sikringer i fjellet, lage standplasser og rappellere flere taulengder.

Du vil lære

Fredag15.00 – 20.00Innføring i utstyr (langslynger, kiler og kamkiler osv) Taulagsrutiner og kommunikasjon
Lørdag09.00 – 17.00Lede på naturlige sikringer og lage standplass
Søndag09.00 – 17.00Lede flere taulengder og rappell fra standplass

Kurset går over en helg. Hva du lærer hvilken dag kan avvike fra tabellen over. Etter gjennomført kurs kan du klatre på egne sikringer i fjellet, lage standplasser, klatre og rappellere flere taulengder. 

Hvem, hva, hvor

Du bør være 15 og du må ha Brattkort for å delta. Egen transport? Fint om du gir oss beskjed i notatfeltet når du betaler i nettbutikken.

Inkluderer:

  • Alt nødvendig klatreutstyr på kurset, inkludert sele, sko, hjelm osv…
  • Transport til og fra klatrefeltet
  • 15% på kjøp av deilig sikringsutstyr, tau og hjelm fra like før kursstart til 3 måneder etter kurset

Fjellklatrekurs

3 dager over en helg på klipper i Oslo og omegn. KR 4390,-

Egen transport? Fint om du gir oss beskjed i notatfeltet når du betaler i nettbutikken.

Interesselisten

Om det er utsolgt kan du sette deg på interesseliste >
Da får du epost når flere kurs settes opp eller om plasser blir ledig. 

Avbestilling og betingelser

Det er full refusjon ved avbestilling 12 dager før oppstart. Frem til 1 dag før oppstart får du 50% rabatt på det samme kurset. Ved manglende oppmøte og ingen avbestilling, er det ingen rabatter eller refusjon. Avbestilling må meldes skriftlig her >

Det praktiske

Etter påmelding og betaling i nettbutikken sendes billetten til oppgitt epostadresse og mobilnummer. Ta med kvitteringen med QR-kode. Det er koden som er deltagerbeviset.

Oppmøte første dag på Klatreverket 15 minutter før kurset starter for registrering slik at alle er klare til avreise når kurset starter.Klatreverket stiller med alt nødvendig utstyr. Det er likevel en fordel å bruke eget personlig utstyr for de som har.

Husk at du skal delta på et utekurs som tar store deler av dagen.

Sjekk værmeldingen. Husk egnede klær og sko, mat og vannflaske(r), solkrem, myggmiddel, ryggsekk på minst 35 liter – du skal bære litt av fellesutstyret. Du må ha med varme nok klær til i verste fall kunne vente noen timer i dårlig vær – i tilfelle noe uforutsett skulle oppstå. Anmarsjen kan bli på opptil 45 minutter.

Instruktørene

Norges klatreforbund sin trenerløype er en godt innarbeidet instruktørutdanning. På Klatreverket har alle instruktører med lederansvar lang erfaring i å holde klatrekurs og de har utdanning i samsvar med NKF trenerløype.

Grafikk

Klatreverket er godkjent NF arrangør nivå 1 klatring.