Fra tauklatring inne til ute

Fra inne til ute på tau er for deg som allerede kan tauklatre inne men som nå vil klatre ute. Du vil lære hvilke elementer som er viktig ved utendørs klatring og få et grunnlag for å kunne klatre sikkert på boltede klatrefelt, både på topptau og led.  Du får innføring i klatring, sikring og rappell på bolter og andre faste forankringer. Kurset gjennomføres over én dag på et klatrefelt i Osloområdet. Inneklatrere; bli med ut! 

Du vil lære

å overføre alt du kan om klatring innendørs så du vet hvordan du klatrer sikkert ute. Den største forskjellen på inne og ute er at det ofte er lengre avstand mellom boltene og du må klippe inn slyngene i boltene selv. Toppankrene er forskjellige og du lærer å bruke de sikkert uten å forlate eget utstyr.

  • Innføring i utstyr for utendørs klatring
  • Etablering  topptaufeste og rappellfeste
  • Rutiner og sikkerhet
  • Rappell
  • Treing av toppanker

Hvem, hva, hvor

Aldersgrense er rundt 15 år. Du må ha Brattkort eller tilsvarende kompetanse og klatreerfaring for å delta.

Ute på et klatrefelt i Oslo

8 timer fra kl 09-17
Utvalgte lørdager eller søndager
KR 1990,-

Interesselisten

Skriv deg på interesselisten så får du mail når vi setter opp nye Inne til ute-kurs, eller om det blir ledig plass på et utsolgt kurs!

Kansellering og refusjon

Avbestilling kostnadsfritt senest 12 dager før oppstart. Ved senere avbestilling får du 50% rabatt på nytt tilsvarende kurs. Fra 48t før oppstart er det ingen refusjon. Avbestilling må meldes på epost til Klatreverket.

Det praktiske

Du bruker det du har av eget utstyr. Vi tar med sikringsutstyr som karabiner og slynger. Trenger du transport til og fra klatrefeltet? Gi oss beskjed på epost senest 1 uke før kursstart.

Sjekk værmeldingen for hele dagen. Husk egnede sko, mat og vannflaske(r), solkrem, myggmiddel, ryggsekk på minst 35 liter – du skal bære litt av fellesutstyret. Du må ha med varme klær som beskytter godt mot vær og vind. Vel møtt til kurs!

Grafikk

Vi er godkjent som kursarrangør og benytter instruktører som er sertifisert og godkjent gjennom Norsk Fjellsportforum.