Klatrekurs ute

Vi arrangerer flere klatrekurs utendørs så lenge utesesongen tillater det, gjerne fra april til oktober.
I vinterhalvåret er klatring innendørs er en super treningsform, men der er noe helt eget med klatring under åpen himmel.

Fra inne til ute  (1 dag)

Kurset er for deg som allerede kan sikre innendørs, men vil begynne å klatre ute. Du vil lære hvilke elementer som er vikte ved utendørs klatring og få et grunnlag for å kunne klatre sikkert på boltede klatrefelt, både på topptau og led.  Du får innføring i klatring, sikring og rappell på bolter og andre faste forankringer.
Mer om Inne til ute kurs  >

Nybegynnerkurs ute (2 dager)

Lær sportsklatring utendørs fra scratch! Du vil lære grunnleggende prinsipper og metoder for klatring og sikring av en taulengde på bolter. Du lærer å gjøre egne vurderinger rundt risiko ved å klatre ute.
Mer om Nybegynnerkurs ute >

Kurs i Fjellklatring (3 dager)

I løpet av 3 dager får du grunnlaget for å klatre med egne sikringsmidler over én og flere taulengder.  Etter gjennomført kurs kan du klatre på egne sikringer i fjellet, lage standplasser, klatre og rappellere flere taulengder.
Mer om Kurs i fjellklatring >

Buldre ute med guide

For å buldre ute trenger du kalk, et par klatresko, så er du i gang! Er du gira?
Vi viser deg Oslo og omegns beste utebuldring. Vi gir deg en grundig innføring i hvordan du buldrer utendørs. Det er fokus på sikkerhet og du vil lære om, spotting, padding og hvordan du finner en bulder når den ikke er merka med tape. Turen varer i 3 timer og passer for deg fra 18 år og oppover.
Mer om å Buldre ute med guide >

Klatring

Klatrekurs innendørs

Klatring er en sosial treningsform som for mange blir en lidenskap. For å klatre ute trengs ingen sertifiseringer, men innendørs må du ha sertifisering som viser at du kan sikre andre trygt.

Nybegynnerkurs i tauklatring

På Nybegynnerkurs i klatring lærer du alt du trenger for å klatre og sikre trygt på klatrevegg inne, på topptau. Du kan være helt nybegynner, ung eller gammel, lett eller tung, alene eller sammen med andre! Mer om nybegynnerkurset >

Ledkurs

Dette er ikke et nybegynnerkurs. Å lede vil si at klatreren ikke bruker et tau som henger fra toppen. Alt tauet ligger på bakken før start og festes i sikringer på vei opp ruta. Når man leder risikerer man lage fall i fri luft, og det stiller høyere krav til den som sikrer. Å lede er spennede >

Nybegynnerkurs i buldring

På Nybegynnerkurs buldring lærer du det grunnleggende om buldring, som fargekodene for vanskelighetsgrad, hvilke tak som er lov å bruke på et bulder (altså en “buldrerute”), og ulike måter å trene buldring alene og sammen med andre. Mer om buldrekurs >

Teknikkurs

Hvordan du får bedre teknikk og hvordan holder du ut lenger uten at fingre og armer svikter (pumper ut). På teknikkurs lærer hvordan å bruke beina mer bevisst og får raskere fremgang og klatring blir enda mer gøy >