Anlegget

Vi har klatring og buldring fordelt over mange rom og fire etasjer. Klatreverket har mer enn 2400 kvadratmeter med klatrevegger. Det kan være opptil 250 mennesker inne på Klatreverket samtidig, men da er det mye folk! Til enhver tid er det mer enn 200 klatreruter fordelt på alle nivåer mellom grad 2 (hvit tape) og 9 (svart eller grå tape).

 

KONKURRANSEVEGGEN

Konkurranseveggen er det første man ser når man kommer inn på Myrens Sportssenter som vi er en del av. Veggen er drøyt 14 meter høy og 7m overhengende. Til enhver tid er det harde og griseharde ruter der, men midt på veggen er det ikke fullt så bratt, så der er det gjerne en linje eller to med ruter på seksertallet.

 

HOVEDROMMET

Mesteparten av klatringen er i Hovedrommet. Her er taurutene 14 meter høye. Det er en blanding av vinklede finervegger og strukturvegger (strukturvegger er imitasjon av fjellformasjoner laget av glassfiber). En vegg har riss fra bunn til topp. I 1. etasje er det også 2 områder for buldring. I “Hula” er det mange ruter med grønn, blå og gul tape. Det passer bra om du er nybegynner eller ikke har buldret så lenge. Det er også en bratt vegg der styrke og dynamikk er viktig for å komme til topps. I Hovedrommet og på Galleriet finner du 7 selvsikringsmaskiner (autobelay).

 

TAUKLATRING PÅ GALLERIET OG KURSROMMET

Tar du trappen opp fra Hovedrommet kommer du til Galleriet i 2. etasje. Galleriet har tauvegger som er ti meter høye. De passer for nybegynnere (grad 3 -7) og folk som klatrer en gang iblant. Det henger topptau på alle linjer, men man kan også trene til å ta Topptaukort eller Brattkort med eget tau. På tauveggene i 2.etg kan sikre andre uten Topptaukort eller Brattkort – men man må kunne sikre forsvarlig uansett. Sjekk Regler og ansvarserklæring.

Videre inn fra Galleriet ligger Kursrommet. Her er også veggene 10 meter. Disse veggene er noen ganger helt eller delvis holdes av til kursaktiviteter og faste treningsgrupper for barn og unge.

 

BULDRING I 2. OG 3. ETASJE

Mesaninen i 2. etasje har buldring på vertikale vegger og et svahjørne der det gjelder å stå godt på føttene. I 3. etasje er rutene laget for folk som har buldret en stund. Mange av problemene har rød og svart tape.

 

RAPPELL

Vi har også et rapelltårn med mulighet for fritthengende rappellering.

 

TRENINGSROMMET

I tillegg har vi et stort treningsområde med campusbrett, vekter, terapimastere, systemvegg og Moonvegg. Dette er innerst og øverst forbi Kursrommet (man kan også gå dit gjennom en buldretunnel fra buldringen i 3. etasje.

 

FASILITETER

Det finnes en unisex garderobe med låsbare skap om du ikke skal kle deg om før trening. Om du skal skifte, finnes det en herre og en damegarderobe som også har låsbare skap. Disse garderobene har dusj og badstue. Badstuen er ikke varm hele døgnet.