Helt ny til klatring – les her!

Er du helt ny til klatring, har vi her en aldri så liten veileder!

Klatring innendørs deles i de to hovedkategorier buldring og tauklatring:

 

BULDRING er klatring på lave vegger (hos oss opp til 4,4 meter), med tjukkas under. Her trenger man bare sko for å sette i gang! Vi gir deg gjerne noen tips der og da, men anbefaler også vår introduksjon buldring, som på en time gir deg et lite innblikk i buldringens gleder.

DCIM101GOPROGOPR3319.Buldring er den enkleste og reneste formen for klatring. Siden man klatrer korte ruter (eller problemer som vi pleier å kalle det), blir det desto mer fokus på hver bevegelse, noe som igjen gjør at man forbedrer teknikken raskt. Man kan også ta i hardere og trener i større grad maksstyrke. Buldring har  også elementer av akrobatikk og er den desidert mest sosiale grenen av klatring!

For å buldre er det bare å komme, leie et par klatresko, og du er i gang 🙂

 

 

 

 

TAUKLATRING er klatring på høyere vegger (hos oss opp til 12 meter), med tau som sikring ved fall. Her jobber man to og to sammen – den ene sikrer og den andre klatrer. Alle kan klatre hos oss, men vi setter krav til at den som SIKRER har kompetanse til dette. Vi anbefaler nybegynnerkurs klatring for de som er helt nye. Kan man ikke sikre selv, er det å melde seg på “Prøv klatring” en fin mulighet for å prøve tauklatring før en tar et kurs. Dette går på faste tidspunkt hos oss, og en instruktør tar hånd om all sikkerhet. Se også våre utdypende regler for sikring her.

NB! Vi har installert selvsikringsmaskiner (TruBlue) hos oss. Etter en kort sikkerhetsgjennomgang, kan hvem som helst benytte disse selvsikringsmaskinene, slik at også personer som kommer alene (eller som ikke har nødvendig kompetanse til å sikre) kan klatre på de høye veggene våre!

topptauTOPPTAU

Ved klatring på topptau går tauet fra klatreren opp til et toppfeste og ned til sikreren. Man klatrer altså på nesten stramt tau hele tiden, og vil derfor ikke falle langt .

Alle kan klatre på topptau hos oss. Men vi stiller krav for å sikre på topptau. Se våre regler.

På Nybegynnerkurs klatring lærer du å alt du trenger for å klatre og sikre på egenhånd på topptau. Deretter kan du ta topptauprøven og få Topptaukort.

For å prøve å klatre på topptau kan man melde seg på tilbudet Prøv klatring! eller leie instruktør.

 LED

_MG_3582

Ved klatring på led går tauet derimot ikke via et toppfeste. Klatreren har tauet med fra bakken og kobler det inn på mellomforankringer, som henger med jevne mellomrom på vei opp ruta. Hvis klatreren er over siste mellomforankring når han faller, vil han falle et stykke før tauet tar. Litt større fare for skrubbsår altså, men likevel helt trygt etter god opplæring.

Alle har lov til å klatre på led hos oss, men vi anbefaler opplæring. For å sikre på led stiller vi krav. Se våre regler.

For å lære å klatre og sikre på led er det Ledkurs som gjelder.  Her lærer du alt du trenger for å ta prøven til Brattkort.

 

 

 

Du kan selvfølgelig også leie privat instruktør hos oss. Dette koster kr 800,- for første time, deretter kr 400 per time (i tillegg til inngang og utstyr) og må bestilles minimum 4 dager i forveien.

INNGANG hos oss er basert på dropin. Du trenger ikke bestille tid (med unntak av privat instruktør), bare møt opp! Når du har betalt, kan du klatre i inntil 2 timer (lengre hvis det er lite folk på senteret). Se våre priser for mer detaljer.