Helt ny til klatring? Les her!

 

Så og si ALLE kan klatre.

Det er ingen nedre eller øvre aldersbegrensning, og det er ikke nødvendig å være stor og sterk for å begynne.

Bare prøve? Du trenger ingen erfaring for å prøve buldring eller klatring med selvsikringsmaskin (TruBlue). Bare kom og snakk med oss i resepsjonen så veileder vi deg inn 🙂

Klatringen hos oss er tilrettelagt for ulike ferdighetsnivåer, og vi har “løyper” (vi kaller dem ruter eller buldreproblemer) i alle vanskelighetsgrader.

 

INNGANG hos oss er basert på dropin.

Du trenger ikke bestille tid, det er bare å møte opp! Når du har betalt, kan du klatre i inntil 2 timer (lengre hvis det er lite folk på senteret).

Se våre priser for mer detaljer.

Sikkerhet på Klatreverket les meg!

 

 

Klatring innendørs deles i to hovedkategorier:

 

BULDRING er klatring på lave vegger (hos oss opp til 4,4 meter), med tjukkas under. Her trenger man bare sko for å sette i gang! Veggene er fulle av klatretak i ulike farger, og hver farge er et eget problem som skal løses. Teipen på starttaket forteller hvilken vanskelighetsgrad hvert problem har.

Buldring er den enkleste og reneste formen for klatring. Siden man klatrer korte ruter (eller problemer), blir det desto mer fokus på hver bevegelse, noe som igjen gjør at man forbedrer teknikken raskt. Man kan også ta i hardere og trener i større grad maksstyrke. Buldring har  også elementer av akrobatikk og er den desidert mest sosiale grenen av klatring!

For å buldre er det bare å komme, leie et par klatresko, og du er i gang 🙂

TAUKLATRING  er klatring på høyere vegger (hos oss opp til 12 meter), med tau som sikring ved fall. Her jobber man to og to sammen – den ene sikrer og den andre klatrer. Alle kan klatre hos oss, men vi setter krav til at den som SIKRER har kompetanse til dette.

Lyst til å lære å sikre? Meld deg på nybegynnerkurs klatring!

NB! Vi har installert selvsikringsmaskiner (TruBlue) hos oss. Etter en kort sikkerhetsgjennomgang, kan hvem som helst benytte disse selvsikringsmaskinene (barn under 13 år i følge med voksne), slik at også personer som kommer alene (eller som ikke har nødvendig kompetanse til å sikre) kan klatre på de høye veggene våre!

 

 

 

Tauklatring deles i to underkategorier:

 

TOPPTAU Ved klatring på topptau går tauet fra klatreren opp til et toppfeste og ned til sikreren. Man klatrer altså på nesten stramt tau hele tiden, og vil derfor ikke falle langt .

Alle kan klatre på topptau hos oss. Men vi stiller krav for å sikre på topptau. Se våre regler.

På Nybegynnerkurs klatring lærer du å alt du trenger for å klatre og sikre på egenhånd på topptau. Deretter kan du ta topptauprøven og få Topptaukort.

For å prøve å klatre på topptau kan man melde seg på tilbudet Prøv klatring! eller leie instruktør.

LED Ved klatring på led går tauet derimot ikke via et toppfeste. Klatreren har tauet med fra bakken og kobler det inn på mellomforankringer, som henger med jevne mellomrom på vei opp ruta. Hvis klatreren er over siste mellomforankring når han faller, vil han falle et stykke før tauet tar. Litt større fare for skrubbsår altså, men likevel helt trygt etter god opplæring.

Alle har lov til å klatre på led hos oss, men vi anbefaler opplæring. For å sikre på led stiller vi krav. Se våre regler.

For å lære å klatre og sikre på led er det Ledkurs som gjelder.  Her lærer du alt du trenger for å ta prøven til Brattkort.

 

Du kan selvfølgelig også leie privat instruktør hos oss. Dette koster kr 800,- for første time, deretter kr 400 per time (i tillegg til inngang og utstyr) og må bestilles minimum 4 dager i forveien.