Nybegynnerkurs Ungdom

_mg_4066_2

Påmelding her

 

BESKRIVELSE

Det gis grunnleggende opplæring i klatring og sikring på topptau som forberedelse til ungdomsgruppene. Kurset kan godt tas isolert for å få en smakebit av klatring med tau. For de som ikke har erfaring fra tidligere er kurset også nødvendig forberedelse for å bli med på Topptaugruppe. Topptaugruppene er første nivå av Klatreverkets ungdomsgrupper. Kurset er for Ungdom til og med 14 år. De som har fylt 15 år tar et vanlig voksent Nybegynnerkurs klatring.

TIDER

Kurset blir kun satt opp i begynnelsen av semesteret, i januar eller august-september. Dersom nye deltakere ønsker å bli med i ungdomsgrupper må andre løsninger avtales separat, ta kontakt.

Kurset går én gang i uken kl 18 – 20 over 2 påfølgende uker. Det er ikke kurs på røde dager eller i Drammensskolenes ferier. Er oppstartsdato f.eks. en mandag, vil det si at gruppen går 2 mandager, eventuelt avbrutt av røde dager/ferier.

KRAV FOR Å DELTA

Man skal minst gå i 5. klasse på skolen. Deltakerne sikrer hverandre, riktignok under tilsyn av instruktør, men Klatreverket skal informeres om alle tilstander som kan medfører risiko for at deltakeren ikke vil ha fullt fokus på sikringsjobben hele tiden (f.eks. epilepsi eller ADHD). Det er også viktig at ungdommen har en motivasjon for denne aktiviteten. Vi har det veldig koselig på gruppene, men det er ikke en lekeplass.

VURDERING

Kurset rekrutterer først og fremst til våre ungdomsgrupper, hvor sikringskompetanse er et krav. Ved gjennomført ungdomskurs er man klar for Topptaugruppe, og kan melde seg på der. Ønsker foresatte et innblikk i sitt barns status før påmelding til ungdomsgruppe, og hvilken vurdering vi har gjort – ring resepsjonen på 31 09 26 15 eller kontakt oss på drammen@klatreverket.no. Vi fører logg over alle kurs og grupper. Har ungdommen fyllt 13 år, er kurset grunnlag nok for å ta Norges klatreforbunds Topptaukort.

SIKKERHET

På kurset sikrer deltakerne hverandre. Pårørende plikter å informere Klatreverket om alle tilstander som kan ha betydning for sikkerheten, som lærevansker, konsentrasjonsvansker, epilepsi o.a.

PRIS

Kr 890,- alt inkl. Betaling ved oppmøte kort/kontant.