Nybegynnerkurs Ungdom

Påmelding her_mg_4066_2

Disse kurs er kun for de som skal være med på de ukentlige treningsgruppene, (Topptaugrupper) vår 2023.

BESKRIVELSE

Det gis grunnleggende opplæring i klatring og sikring på topptau som forberedelse til Ungdomsgruppene og er nødvendig for de som ikke har erfaring fra tidligere. Topptaugruppene er første nivå av Klatreverkets ungdomsgrupper. Kurset er for Ungdom fa startet i 5. klasse / 11 år, til og med 14 år. De som har fylt 15 år tar et vanlig voksent Nybegynnerkurs klatring når det måtte passe.

TIDER

Kurset blir kun satt opp i begynnelsen av semesteret, i januar eller august-september. Dersom nye deltakere ønsker å bli med i ungdomsgrupper må andre løsninger avtales separat, ta kontakt.

Kurset går én gang i uken kl 17:30 – 19:00 over 2 påfølgende uker og er satt opp på disse datoer: MANDAG 9 og 16 JANUAR kl 17-19.

Ved senere oppstart må kurs avtales særskilt når man har fått plass på et av Topptaug gruppene.

KRAV FOR Å DELTA

Man skal minst gå i 5. klasse på skolen. Deltakerne sikrer hverandre, riktignok under tilsyn av instruktør, men Klatreverket skal informeres om alle tilstander som kan medfører risiko for at deltakeren ikke vil ha fullt fokus på sikringsjobben hele tiden (f.eks. epilepsi eller ADHD). Det er også viktig at ungdommen har en motivasjon for denne aktiviteten. Vi har det veldig koselig på gruppene, men det er ikke en lekeplass.

VURDERING

Kurset rekrutterer først og fremst til våre ungdomsgrupper, hvor sikringskompetanse er et krav. Ved gjennomført ungdomskurs er man klar for Topptaugruppe, og kan melde seg på der. Ønsker foresatte et innblikk i sitt barns status før påmelding til ungdomsgruppe, og hvilken vurdering vi har gjort kontakt oss på drammen@klatreverket.no. Vi fører logg over alle kurs og grupper. Har ungdommen fyllt 13 år, er kurset grunnlag nok for å ta Norges klatreforbunds Topptaukort, dette skjer normalt under vanlig trening i gruppene seinere i semesteret. De som ikke er med på trening må ta en prøve noen uker etter kurset.

SIKKERHET

På kurset sikrer deltakerne hverandre. Pårørende plikter å informere Klatreverket om alle tilstander som kan ha betydning for sikkerheten, som lærevansker, konsentrasjonsvansker, ADHD, epilepsi o.a.

PRIS

Kr 600,- alt inkl. Betaling ved oppmøte kort/kontant.