Barn hos oss

Barn er alltid velkomne på Klatreverket!

Barn har et talent for klatring som voksne bare kan misunne dem. MEN – det er en etikette å overholde, både for sikkerheten og for andre kunders trivsel.

Støy, løping og herjing må begrenses. Det er fristende å løpe og stupe kråke på tjukkasmadrassen, men tjukkasene er for å lande på. De som er på bakken har ansvaret for å ikke få en fallende buldrer i hodet. Dette er ikke buldrerens ansvar. Voksne som har med barn har ansvaret for at barna ikke beveger seg under buldrere. Voksne som har med småbarn skal være sammen med barna hele tiden. Vi har i utgangspunktet ingen nedre aldersgrense, men inviterer de voksne til å reflektere over egne barns evne til, og derved utbytte av, å være med på klatring.

VÅRE TILBUD

Barn under 13 år må enten sikres av voksne, bruke selvsikringsmaskiner,  buldre, eller holde til i barnerommet, med sklie og tuneller. Vi har også organsiert trening en gang i uka for barn mellom 8 og 10 år, se Barnegrupper 8-10 år og for barn fra 10 år og oppover, se Topptaugrupper ungdom, (evt. også brattkort grupper.)

Selvsikringsmaskiner (TruBlue) kan brukes av barn under tilsyn av voksne(under 13 år) etter en kort sikkerhetsgjennomgang, slik at også personer som ikke har med seg noen som kan sikre får klatre på de høye veggene våre!

BULDRING
Barn kan benytte våre buldrevegger i følge med voksne. Hele andre og tredje etasje har 10 års aldersgrense, med krav om foresatte som følger med fra 10 til 13 år.

Vi har i første etasje et flott buldrerom/lekerom for barn. Her er det ØVRE aldersegrense på 12 år!

KLATRING (TAU)
Barn under 10 år må sikres av voksne om de skal klatre med tau. Vi anbefaler våre Voksne med barn-grupper. Voksne kan selvsagt også lære å sikre på et vanlig Nybegynnerkurs klatring.