Klatring og buldring er fantastisk trening, som ikke føles som trening, fordi det er supergøy! Stor fare for å bli hekta! Klatring ligger høyt på listen over idretter med høy forbrenning, og gir en allsidig styrke og økt smidighet. Da det er kjernestyrken og balansen som i stor grad utvikles ved klatring, er det et perfekt supplement til øvrig trening og idretter.

 

topptauTOPPTAU

Ved klatring på topptau går tauet fra klatreren opp til et toppfeste og ned til sikreren. Klatreren klatrer altså på nesten stramt tau, og vil derfor ikke falle langt .

Alle kan klatre på topptau hos oss. Men vi stiller krav for å sikre på topptau. Se våre regler.

Nybegynnerkurs klatring lærer du å alt du trenger for å klatre og sikre på egenhånd på topptau. Deretter kan du ta topptauprøven og få Topptaukort.

For å prøve å klatre på topptau kan man melde seg på tilbudet Prøv klatring! eller leie instruktør.

 

 

DCIM101GOPROGOPR3319.BULDRING

Buldring er den enkleste og reneste formen for klatring. Inne klatrer man uten tau i sikker høyde over tjukkasmadrasser. Fordi en klatrer kortere enn med tau blir det desto mer fokus på hver bevegelse, som igjen gjør at man forbedrer teknikken raskt. Man kan derfor også ta i hardere og trener i større grad maksstyrke. Buldring har elementer av sprint og akrobatikk og er en av de mest populære og desidert mest sosiale grenen av klatring!

For å buldre er det bare å komme, leie et par klatresko, og du er i gang 🙂

 

LED

_MG_3582

Ved klatring på led går tauet derimot ikke via et toppfeste. Klatreren har tauet med fra bakken og kobler det inn på mellomforankringer, som henger med jevne mellomrom på vei opp ruta. Hvis klatreren er over siste mellomforankring når han faller, vil han falle et stykke før tauet tar. Litt større fare for skrubbsår altså, men likevel helt trygt etter god opplæring.

Alle har lov til å klatre på led hos oss, men vi anbefaler opplæring. For å sikre på led stiller vi krav. Se våre regler.

For å lære å klatre og sikre på led er det Ledkurs som gjelder. Du lærer alt du trenger for å ta prøven til Brattkort.

 

 

 

TA MED EN GRUPPE

Vi tar imot alle typer grupper én alle mange ganger, og spesialtilpasser gjerne events. Se Grupper & Events.